Vanzarile de autoturisme din China au crescut in octombrie cu 72,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,23 milioane de masini, marcand cea de-a opta luna consecutiva in care vanzarile au depasit pragul de un milion, a anuntat ieri o asociatie profesionala, citata de AFP.

In aceeasi zi, constructorul american General Motors a anuntat vanzari record in China de la inceputul acestui an, acestea atingand 1,5 milioane unitati, fata de 1,3 milioane in 2008, scrie NewsIn.

In perioada ianuarie-octombrie, vanzarile din China au crescut cu 37,7%, la 10,89 milioane de automobile, a anuntat Asociatia Constructorilor Auto din China, ce prevedea anterior ca vanzarile vor depasi 12 milioane de masini in acest an.

Vanzarile de autoturisme berline, sport sau utilitare au reprezentat 8,19 milioane de unitati in primele zece luni din 2009, marcand o crestere anuala de 45,2%.

In luna octombrie, vanzarile din aceasta categorie au crescut cu 75,8%.

China a devenit la inceputul anului cea mai mare piata auto la nivel mondial, depasind Statele Unite, in contextul in care a fost sustinuta de masurile guvernamentale de sprijinire a industriei, precum scutirile de taxe.

In 2008, in China au fost vandute 9,4 milioane de autovehicule.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018