Renault vrea sa lanseze pana in 2012 pe piata indiana o masina la pret redus si cu un consum scazut de carburant, in parteneriat cu grupul indian Bajaj, a anuntat seful constructorului auto francez, Carlos Ghosn, citat de AFP.
Designul, conceptia si productia vor fi executate de Bajaj, cu sustinerea Renault-Nissan, in timp ce comercializarea si distributia vor fi gestionate de Renault, cu sprijinul grupului indian, a precizat Ghosn.

"Intentionam sa lansam pe piata indiana acest produs foarte competitiv si care consuma putin carburant in 2012. Exista cerere pentru acest tip de produs cu grad mare de inovare, nu numai pentru piata indiana, ci si pe alte piete emergente, unde devine esential sa propui mijloace de transport individuale la preturi accesibile", a mai spus Ghosn.

Masina, care va concura in India cu cel mai ieftin automobil de pe aceasta piata, Tata nano, pusa in vanzare din 2009, va trebui sa aiba logo-ul Renault. Nu a fost facut niciun comentariu asupra pretului cu care autoturismul va fi pus in vanzare, dar mai demult Renault indicase ca pretul ar putea fi de circa 3.000 dolari, peste nivelul de 2.000 dolari cu care se vinde nano, anunta NewsIn.

Renault si Bajaj au mai anuntat si in 2008 un parteneriat pentru construirea unui autoturism cu pret moderat, insa presa a speculat atunci ca au existat dezacorduri intre cele doua parti. "Suntem in prezent complet de acord", a spus jurnalistilor seful Renault, in cadrul unei vizite la New Delphi.

India care are un miliard de locuitori ofera o piata foarte atractiva pentru marii constructori auto, care au fost afectati grav de criza economica. in pofida boom-ului economic din ultimii ani, piata auto indiana este inca foarte scazuta, cu 7-8 masini la mia de locuitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri