Banca Europeana de Investitii (BEI) analizeaza acordarea unei finantari de 50 milioane euro companiei italiene Pirelli pentru un proiect de extindere a fabricii de anvelope de la Slatina, proiect estimat la 159 milioane euro.
Contractantul imprumutului este Pirelli Tyres Romania.

"Prin acest proiect, se urmateste cresterea competitivitatii capacitatii de productie a Pirelli si de a permite companiei sa beneficieze in continuare de o baza de productie eficienta din punct de vedere al costurilor", se arata intr-un anunt al BEI.

Investitia este destinata modernizarii si maririi fabricii existente, sub forma extinderii facilitatilor pentru productia si tratamentul produselor pe baza de elastomer.

Pirelli & C a anuntat un profit net de 6,3 milioane euro in primul semestru din 2009, datorita imbunatatirii operatiunilor in al doilea trimestru, dupa restructurarea si ameliorarea prognozei privind datoriile nete, conform Reuters.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase pierderi de 36,2 milioane euro. Profitul operational al Pirelli a scazut in perioada analizata cu 43%, la 101 milioane euro. Vanzarile grupului au atins 2,138 miliarde euro, de la 2,455 miliarde euro, in primele sase luni din 2008.

Anul acesta, Pirelli se asteapta la vanzari de 4,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Eugen Teodorovici: Daca BEI ne da...sa ne bage si in traista