Noua masina de raliuri, rezultat a noua luni de munca din partea echipelor de design si inginerie M-Sport, a fost prezentata de catre Malcolm Wilson, directorul M-Sport.

Fiesta S2000, primul autovehicul global dedicat raliurilor, dezvoltat de catre Ford in colaborare cu M-Sport, va fi eligibil pentru a concura in campionate nationale de raliuri, in IRC si in S2000 World Cup si urmeaza sa intre in omologare in luna ianuarie a anului 2010. Insa, debutul public va avea loc weekendul urmator, in cadrul ultimei etape din seria IRC - raliul Scotiei.

Fiesta S2000 a parcurs deja aproximativ 3.000 kilometri in cadrul testelor europene efectuate, teste ce urmeaza a fi continuate la inceputul anului viitor, pentru a pregati debutul competitional al masinii.

Fiesta S2000 este cel mai recent produs, dintr-o lunga serie de autovehicule dezvoltate ca rezultat al parteneriatului dintre M-Sport si Ford, incepand cu Escort Cosworth (1990) si culminand cu Ford Focus RS WRC si Ford Fiesta ST.

Modelul succede marele succes M-Sport Fiesta R2, model lansat in prima parte a anului curent si care a inregistrat deja victorii de proportii in raliuri europene.

Debutul Fiesta S2000 ofera pilotilor de raliuri posibilitatea de a evolua de la competitiile de nivel national la campionatul mondial de raliuri (WRC), in masini marca Ford.

“Este prima masina de raliuri dezvoltata de catre Ford si M-Sport pentru nivel global. Am colaborat strans cu Ford pentru acest proiect, iar cel mai bine vandut model al marcii, noul Ford Fiesta, a reprezentat baza perfecta de lucru”, a declarat Malcolm Wilson, director M-Sport.