Ford a prezentat modelul de raliuri Fiesta S2000 la sediul M-Sport din Anglia, potrivit companiei.
Noua masina de raliuri, rezultat a noua luni de munca din partea echipelor de design si inginerie M-Sport, a fost prezentata de catre Malcolm Wilson, directorul M-Sport.

Fiesta S2000, primul autovehicul global dedicat raliurilor, dezvoltat de catre Ford in colaborare cu M-Sport, va fi eligibil pentru a concura in campionate nationale de raliuri, in IRC si in S2000 World Cup si urmeaza sa intre in omologare in luna ianuarie a anului 2010. Insa, debutul public va avea loc weekendul urmator, in cadrul ultimei etape din seria IRC - raliul Scotiei.

Fiesta S2000 a parcurs deja aproximativ 3.000 kilometri in cadrul testelor europene efectuate, teste ce urmeaza a fi continuate la inceputul anului viitor, pentru a pregati debutul competitional al masinii.

Fiesta S2000 este cel mai recent produs, dintr-o lunga serie de autovehicule dezvoltate ca rezultat al parteneriatului dintre M-Sport si Ford, incepand cu Escort Cosworth (1990) si culminand cu Ford Focus RS WRC si Ford Fiesta ST.

Modelul succede marele succes M-Sport Fiesta R2, model lansat in prima parte a anului curent si care a inregistrat deja victorii de proportii in raliuri europene.

Debutul Fiesta S2000 ofera pilotilor de raliuri posibilitatea de a evolua de la competitiile de nivel national la campionatul mondial de raliuri (WRC), in masini marca Ford.

“Este prima masina de raliuri dezvoltata de catre Ford si M-Sport pentru nivel global. Am colaborat strans cu Ford pentru acest proiect, iar cel mai bine vandut model al marcii, noul Ford Fiesta, a reprezentat baza perfecta de lucru”, a declarat Malcolm Wilson, director M-Sport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri