Piata de autovehicule comerciale din Romania va scadea anul acesta cu circa 60%, pana la 16.000 de unitati, a declarat pentru Wall-Street Eugen Grigoras, brand manager VW Autovehicule Comerciale.
“Dupa primele 10 luni, piata de autovehicule comerciale a scazut cu peste 65%. Este posibil ca in ultimele doua luni sa se mai atenueze, insa pe tot anul declinul va fi in jur de 60%. Anul acesta au fost livrate 13.000 de autovehicule comerciale, preconizam ca vor fi vandute in jur de 16.000 de unitati anul acesta”, a precizat Grigoras.

VW Autovehicule Comerciale detine o cota de piata de 11,2% in Romania.

“Pe segmentul autovehiculelor comerciale, VW detinea in Romania la sfarsitul lunii octombrie o cota de piata de 11,2%. Speram sa ne mentinem aceasta cota pana la sfarsitul anului, precum si in 2010. Anul trecut cota VW pe acest segment a fost de circa 9%”, a spus Grigoras.

VW a livrat 1.450 de unitati autovehicule comerciale in primele 10 luni, iar tinta pentru anul acesta este de 1.800 de unitati.

VW Autovehicule Comerciale a lansat pe piata romaneasca noile modele VW Transporter,Caravelle si Multivan, pentru care estimeaza vanzari de 400-450 de unitati in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri