Constructorul roman de automobile Dacia a preluat compania Auto Chassis International Romania, furnizor de piese pentru vehiculele din gama Logan si Sandero.
"Decizia de integrare a filialei ACI in cadrul Uzinei Mecanice Dacia se inscrie in cadrul demersurilor destinate sa accelereze toate sinergiile posibile intre entitatile Grupului Renault din Romania. Activitatea de sasiuri fiind in mare parte un proces de mecanica, fuziunea ACI Romania cu Uzina Mecanica Dacia a fost o masura logica”, au declarat reprezentantii Dacia.

Fuziunea va avea loc in timp. ACI Romania va fi transformata in doua departamente de fabricatie.

ACI are 1.420 salariati. Capacitatea de fabricatie anuala este de 700.000 de piese (brate fata) pentru vehiculele din gama Logan si Sandero.

Firma asambleaza si 1.000.000 de punti spate pentru vehiculele din gama Dacia si Renault. Principalii clienti sunt Uzina Vehicule Dacia, uzinele de asamblare din Rusia, India, Africa de Sud, Columbia si Maroc si uzina Renault din Slovenia.

Auto Chassis International (ACI) a fost fondata in 1999 ca entitate a Grupului Renault. Filiala ACI Romania a fost constituita in anul 2002 pentru a furniza piese constructorului roman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri