Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, potrivit importatorului auto.
Astfel, Daimler AG devine unicul asociat al Mercedes-Benz Romania SRL.

“Mercedes-Benz Romania SRL este in totalitate o societate subsidiara apartinand si fiind detinuta in totalitate de Daimler AG”, au spus reprezentantii companiei.

In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Mercedes-Benz Romania a fost in 2008 pe pierdere, de la o marja de profit de 3,7% in 2007. Pierderea neta inregistrata de companie in 2008 depaseste 9 milioane de euro. In 2007, firma avea un profit net de 13,4 milioane euro.

Cifra de afaceri Mercedes a fost anul trecut de 394,7 milioane euro, in urcare cu 8,5% fata de anul 2007. In 2008, au fost livrate in Romania 7.881 de autoturisme Mercedes-Benz.

Daimler AG, Stuttgart, cu diviziile sale Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans si Daimler Buses, este unul dintre leaderii globali in producerea autovehiculelor pentru pasageri premium si leaderul global al pietei de camioane de categorie mare si medie, precum si autobuze.

Portofoliul de marci curent include Mercedes-Benz, smart, AMG, Maybach, Freightliner, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion si Thomas Built Buses.

Compania este listata la bursele de valori din Frankfurt, New York si Stuttgart. In 2008, grupul a vandut 2,1milioane de autovehicule si a angajat peste 270.000 de persoane. Cifra de afaceri a fost anul trecut de 95,9 miliarde euro, iar profitul EBIT a fost de 2,7 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri