Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), judetul Arges este a doua piata din provincie dupa Constanta.

“Cu 90 de unitati livrate pana la jumatatea lunii noiembrie si un pret mediu de 60.000 euro (fara taxe), Motor AG Pitesti se situeaza pe locul 2 la nivel national in ceea ce priveste livrarile de modele noi BMW (dintr-o retea de 15 dealeri) si isi adjudeca primul loc pe piata auto premium din Arges, cu o cota de piata de peste 53%”, a declarat Adrian Prodanel, directorul general Motor AG.

BMW Motor AG a inaugurat in noiembrie 2008 un complex auto la Pitesti, in urma unei investitii de 5 milioane euro si intentioneaza sa deschida in cel mult doi ani inca o reprezentanta in Romania, in zona de sud a tarii.

Complexul auto are o suprafata construita de 3.000 metri patrati, care include un showroom de 800 metri patrati, un service, depozit de piese de schimb si birouri.

Motor AG poate expune pana la 10 automobile in showroom si ofera un service cu o capacitate de 12 automobile, precum si o zona pentru masini BMW rulate de compania din Germania.

Cele mai multe comenzi primite de compania din Arges anul trecut au fost pentru modelul BMW X5, care are circa 70% din livrari.

In perioada 2008-2009 Motor AG Pitesti a prezentat pietei locale 4 modele noi BMW, Seria7, BMW Z4, BMW X1 si BMW Seria 5. Urmatoarele lansari vor fi noul BMW Seria 5 si noul BMW X3.