Producatorul auto suedez Saab, subsidiara a grupului american General Motors, suscita in continuare interes, mai multi potentiali cumparatori manifestandu-si intentia de a achizitiona compania, potrivit cotidianului financiar Wall Street Journal, scrie NewsIn.
"Saab a avut discutii incepand de marti cu cel putin doua companii americane de investitii: Merbanco, cu sediul in Wyoming, si Renco Group, din New York", scrie publicatia, citand surse apropiate afacerii.

"Cel putin una din aceste firme este deschisa la ideea de a lucra cu Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC)", constructor auto chinez care era in parteneriat si cu Koenigsegg pentgru preluarea Saab, se mai arata in articol.

Compania suedeza Koenigsegg, ce produce automobile de lux, a anuntat marti ca renunta sa mai preia firma Saab de la General Motors, invocand intarzieri prea mari si costisitoare in incheierea tranzactiei.

BAIC, al cincilea constructor auto din China, vrea sa se extinda pe plan mondial si a anuntat miercuri ca reanalizeaza proeictul de a prelua Saab, fie de unul singur, fie cu noi parteneri.

Consiliul de administratie al GM are programata marti o sedinta in care va evalua optiunile in privinta Saab, companie controlata de GM de doua decenii, interval in care nu a reusit sa obtina profit. General Motors are ca optiuni inchiderea, pastrarea sau vanzarea Saab.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri