Tiriac Autorulate, companie care comercializeaza masini rulate din august 2007, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri in urcare cu 11%, la 14 milioane euro, de la 12,6 milioane euro in 2008.
Compania estimeaza anul acesta comercializarea a 1.400 de unitati, nivel atins si in 2008.

“Tiriac Autorulate a comercializat in primele 11 luni ale anului 1.300 autoturisme, estimarile noastre fiind atingerea unui numar de 1.400 de masini vandute si a unei cifre de afaceri de circa 14 milioane euro in 2009”, a declarat, pentru Wall-Street, Miodrag Stanoievici, director general Tiriac Autorulate.

Dacia Logan este cea mai vanduta masina din parcul Tiriac Autorulate.

“Ca o preferinta generala, s-a pastrat tendinta clientilor romani catre marcile germane si franceze, pe locul intai situandu-se insa marca nationala Dacia, prin modelul Dacia Logan. Clientii s-au orientat tot mai mult catre masinile aproape noi, cu o vechime de 1-3 ani, cu garantie, comercializate prin servicii de retail auto avantajoase, un pret bun, posibilitati de finantare prin credit si leasing, posibilitatea schimbului unui autoturism rulat mai vechi cu unul mai nou”, a adaugat Stanoievici.

Circa 70% dintre romani au cumparat masini cash, din cauza restrictiilor la finantare.

“Caracteristica generala a anului 2009 a fost restrictionarea accesului la finantarea auto, atat pe credit, cat si pe leasing. Din totalul autoturismelor comercializate, 70% au fost vandute pe cash, 28% pe leasing si 2% pe credit”, a mai spus oficialul Tiriac Autorulate.

Compania ofera doua posibilitati pentru vanzarea autoturismelor, posibilitatea de buy-back - clientul doar isi vinde masina catre Tiriac Autorulate si primeste pe loc plata in numerar sau posibilitatea de Trade-in - clientul vinde un autoturism rulat propriu si cumpara un autoturism second hand mai nou, platind diferenta prin cash, credit sau leasing.

Tiriac Autorulate face parte din Grupul TiriacAuto. Grupul Tiriac este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de business din Romania, avand activitati in domenii precum cel auto, imobiliar si aerian.

Omul de afaceri Ion Tiriac a vandut in noiembrie companiei Daimler participatia de 49% la Mercedes-Benz Romania. Astfel, Daimler AG devine unicul asociat al Mercedes-Benz Romania SRL. In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri