„Scopul acestei operatiuni in Romania este de a beneficia integral de reteaua de distributie detinuta de Michelin in Europa. Euromaster va permite retelei romanesti Euromaster Tyre & Services sa imbunatateasca calitatea serviciilor oferite si sa lanseze noi servicii”, au declarat reprezentantii Michelin Romania.

Compania Euromaster se adreseaza clientilor persone juridice si fizice. Toate cele 14 centre Eurotyres din Romania vor fi re-branduite la inceputul anului 2010.

Euromaster este o retea lider in Europa ce ofera un service integrat al anvelopelor (de la anvelope de autoturism, de camion, pentru off-road, pana la anvelope agro si industriale) si intretinere a vehiculelor (incluzand unitati mobile de montare a anvelopelor).

La nivel european, Euromaster are peste 10 millioane de anvelope pentru autoturisme vandute, 37.000 anvelope montate zilnic si 500.000 clienti creditati. Flota companiei este de 2.800 masini de interventie pentru camioane.

Cifra de afaceri Euromaster a fost in 2008 de 1,850 milioane euro. Numarul de angajati a fost anul trecut de 11.500. Firma are 1.600 de centre de service in 14 tari.

Michelin este prezent in Romania din 2001 si detine uzine - Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope).