Vanzarile de instalatii auto GPL s-au dublat in al doilea trimestru al lui 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Autogaz Romania, importator de instalatii auto de gaz.
Autogaz Romania previzioneaza ca nivelul de conversii GPL va continua sa creasca in urmatoarea perioada, estimand ca in aproximativ 5 ani Romania va atinge pragul impus de Uniunea Europeana privind utilizarea combustibililor altenativi pentru autoturisme.

Compania mizeaza pe vanzari in crestere cu 66% in 2010 la 15.000 de unitati, de la 9.000 anul acesta.

„In acest an piata de instalatii GPL a fost in continua crestere. In luna noiembrie am stabilit un record de montaje de 1.200 de unitati. Luand in considerare factori precum criza economica, presiunile la nivel mondial privind reducerea poluarii si introducerea unui procent mai ridicat de ethanol in benzina, ne asteptam la cresteri considerabile ale vanzarilor de kituri auto GPL in urmatorul an. Ne-am propus ca in 2010 sa ajungem la 15.000 de unitati vandute”, a declarat Silviu Raicea, sales manager Autogaz Romania.

Compania estimeaza anul acesta afaceri in crestere cu 20% la 2,3 milioane euro, de la 1,9 milioane euro in 2008.

„In anul 2008, Autogaz Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,9 milioane euro, iar in 2009 estimam o crestere de 20%. Numarul de instalatii vandute in primele 9 luni ale anului a atins totalul inregistrat in 2008, iar pana la finalul anului estimam un total de 9.000 de kituri GPL vandute”, a precizat Raicea.

La nivel european, utilizarea kiturilor GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) este tot mai frecventa, fiind considerata o alternativa eficienta din punct de vedere costuri, dar si ecologica, datorita reducerii semnificative a noxelor autoturismelor.

Investitia consumatorului intr-un sistem Euro4 poate varia de la 2.000 lei la 10.000 in functie de tipul autoturismului si de complexitatea acestuia.

Autogaz Romania comercializeaza sisteme de combustibil alternativ G.P.L. sau GNC (gaz natural comprimat) in tot Sud Estul Europei cu o retea de 60 de dealeri in Romania si 40 in Bulgaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri