Primul tractor va iesi pe poarta uzinei Hoyo din Rasnov abia in 2010

Productia primului tractor al uzinei Tractoare Hoyo de la Rasnov nu va mai avea loc in luna decembrie a acestui an, cum era programat, ci la inceputul anului viitor, din cauza unor intarzieri la lucrarile de la sectia de motaj a fabricii.
"Nu ne descurajeaza acesta reprogramare. Drept dovada, intentionam sa aderam la programul «Rabla» pentru tractoare care se va desfasura anul viitor", a declarat directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu, potrivit Mediafax.

Tractoare Hoyo a inaugurat, la sfarsitul lunii septembrie, la Rasnov, o fabrica de asamblat tractoare care va produce anual peste 20.000 de tractoare, investitie care va ajunge la 50 de milioane de dolari.

Fabrica din Rasnov se afla in prima faza de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru constructia unei hale in care se vor face ansamblari ale componentelor importate din China.

Potrivit reprezentantilor companiei, numarul angajatilor in cadrul uzinei va ajunge la 500 pana in 2012, iar majoritatea angajatilor vor proveni din Rasnov si Brasov.

Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla si produce la Rasnov opt tipuri de tractoare a caror capacitate va fi cuprinsa intre 25 si 120 de cai putere, cel mai mic pret de achizitie urmand a fi de aproximativ 6.500 de euro.

Uzina de la Rasnov este detinuta de firma chineza Hoyo - SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participatie de 80%, si de firma romaneasca Goldex Industry, care detine 20% din afacere. Denisa Vasilescu detine integral firma Goldex Industry.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri