Dacia va lansa modelul Duster, in doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara anului viitor, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa.
Uzina de la Mioveni va produce vehiculele destinate tuturor acestor piete, atat sub marca Dacia, cat si Renault. Uzina, cu o capacitate actuala de productie de 350.000 masini pe an, va continua sa realizeze si celelalte modele ale marcii.

"Expansiunea Duster va continua si in 2011. In tarile din Golful Persic modelul va fi disponibil sub marca Renault incepand din acel an, vehiculele urmand a fi produse de uzina de la Mioveni. Duster va fi produs si in Brazilia si Rusia, incepand cu 2011", arata un comunicat al Automobile Dacia.

Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.

Noul model va avea un consum redus de carburant, potrivit constructorului, care sustine ca masinile diesel vor emite sub 140g CO2/km in versiunea 4X2 si mai putin de 150g CO2/km pentru 4X4.

In versiunea de serie, Dacia Duster beneficiaza de doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in 3 puncte. In functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata.

Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.

In ceea ce priveste dimensiunile masinii, noul model se inscrie in clasa compacta, dar va avea un pret care "aminteste mai curand de cel al modelelor de clasa mica", spun oficialii Dacia in comunicat.

Producatorul auto, detinut de grupul francez Renault, va oferi o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Acesta este al 6-lea vehicul al gamei Dacia, dupa Sandero, Logan, Logan MCV si vehiculele utilitare Logan VAN si Logan Pick-Up.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri