Mercedes-Benz Romania, importatorul marcii germane pe plan local, a investit 3 milioane de euro intr-un depozit de piese de schimb originale la Oradea.
"Avand in vedere dinamica pietei si recuperarea lenta a economiei, demersurile companiei in conformitate cu realitatea si estimarile pietei au avut menirea de a sustine si optimiza activitatea noastra", a declarat Michael Grewe, CEO si presedinte Mercedes-Benz Romania, la evenimentul de inaugare al depozitului din Oradea.

Depozitul cu o suprafata de 4.000 mp are in prezent un stoc permanent de piese cu o valoare de vanzare de aproximativ 5 milioane euro.

Potrivit managerului de pise de schimb al Mercedes-Benz Romania, Laurentiu Situ, locatia depozitului a fost aleasa pentru a ajuta la logistica de transport in Romania. "Daca am fi amplasat depozitul undeva in centrul tarii, acest lucru ar fi insemnat un drum de intors in plus pentru dealerii din vest", a spus Situ. In prezent, in depozitul din Oradea lucreaza 17 persoane.

La Oradea sunt depozitate circa 13.500 de repere distincte din diferite categorii. Volumul maxim de stocare al depozitului este de circa 23.000 de repere.

Compania estimeaza prin noua investitie ca in luna decembrie 2009 procentul de onorare a comenzilor primite de la centrele autorizate cu piesele aflate pe stoc la depozitul din Oradea va fi de 82%.

Factorul de rotatie este un alt indicator specific pentru un depozit de piese, reprezentand de cate ori a fost vandut stocul mediu intr-o anumita perioada de timp. Daca in luna noiembrie a anului trecut factorul de rotatie al depozitului atingea 15,72, in aceeasi perioada a anului curent factorul de rotatie a ajuns la o valoare de 8,72.

Un factor de rotatie ridicat inseamna renuntarea la mentinerea in stoc a pieselor de schimb cu miscare lenta. Valoarea ideala pentru factorul de rotatie este cuprinsa intre 6 si 8. Valoarea estimata pentru finalul anului 2009 a factorului de rotatie este de 7,5.

Compania a optimizat intregul lant logistic (transportul pieselor din Germania la Oradea si, intern, de la Oradea catre centrele autorizate) si procesele interne in depozit.

Termenul de livrare este de o zi catre centrele autorizate din intreaga tara.

Depozitul cuprinde piese originale pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Mitsubishi Fuso Canter.

Stocul contine si piese auto fabricate in Romania, la Cugir, in cadrul unei alte companii Daimler, Star Transmision. Printre piesele de schimb produse la Cugir se numara roti dintate, intinzatoare de lanturi, arbori cu came si semifabricate.

Reteaua Mercedes-Benz Romania include 29 de ateliere autorizate in intreaga tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri