Serviciile after-sales au crescut ca si proportie in totalul veniturilor Mercedes-Benz Romania la 35-40%, in mod normal aceasta activitate reprezenta crica 20% din afacerile companiei.
"Daca in mod normal serviciile after-sales (post-vanzare) reprezentau circa 20% din cifra de afaceri Mercedes-Benz Romania, in 2009 acestea vor detine 35-40%”, a declarat Michael Grewe, CEO si presedinte Mercedes Romania, la evenimentul de inaugurare a depozitului central al Mercedes-Benz in Romania.

Oficialul Mercedes considera ca dezvoltarea diviziei de servicii postvanzare va contrabalansa scaderea vazarilor de autovehicule.

Piata auto in 2010 se va mentine la nivelul din 2009, insa masinile nu vor mai beneficia de reduceri intrucat nu mai exista stocuri.

“In opinia mea, in 2010 vom avea parte de o revenire a economiei. Cred ca incepand cu 2010 piata auto isi va reveni usor si ca numar de unitati vandute, dar si ca nivel al preturilor. Cu reducerile din 2009 nu ne vom mai intalni", a precizat Grewe.

Mercedes-Benz Romania estimeaza pentru anul viitor mentinerea vanzarilor de masini din 2009. “Ne asteptam ca vanzarile Mercedes din 2010 sa fie apropiate de ceea ce vom inregistrat in acest an", a mai spus Grewe.

Mercedes-Benz Romania are 23 de showroomuri in tara si 29 de centre de reparatii autorizate.

Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri