“Daca in ultimii ani oamenii isi cumparau o masina cu o clasa mai mare decat aveau nevoie, in prezent isi cumpara un autoturism cu o clasa mai mica decat isi doreau”, a declarat Teodor Brusalis, directorul general Romcar Motors, dealer Ford in cadrul Grupului Tiriac Auto.

In prezent, vanzarile de masini noi se fac cu bani cash, procentul fiind in jur de 75%. “Partea de cash a crescut foarte mult, dublata si de creditul pe care il ia cumparatorul de la banca. Partea de leasing s-a mutat catre leasing operational, avand o pondere de 25%”, a mai spus Brusalis.

Cel mai bine vandut model Ford de catre Romcar Motors este Focus, detinand 40% din vanzarile companiei.

In clasa B se vand foarte bine modelele vechi care sunt la final de viata, intrucat au preturi mai mici, a mai spus Brusalis.

Potrivit dealerului Ford, activitatea de service si vanzarile de autoturisme second-hand sunt in crestere.

Oficialii Ford si Tiriac Auto au donat in decembrie un autovehicul Ford Transit Kombi cu 9 locuri Federatiei Romane de Canotaj.

Reteaua de dealeri Tiriac Auto isi desfasoara activitatea in peste 65 de locatii mono-brand sau multi-brand.

Grupul Tiriac, prin compania Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.