Gerard Lopez, un investitor din Luxemburg, a declarat ca este interesat sa preia echipa de Formula 1 Renault, al carei viitor va fi decis zilele acestea, informeaza AFP, citat de Mediafax.
"Exista anumite cicluri. Situatia actuala a Formulei 1, aceasta perioada de schimbare, creaza oportunitati pentru aparitia de noi echipe si noi investitori. Daca vom prelua Renault, vom achizitiona echipa in intregime", a precizat Gerard Lopez in cadrul unui forum dedicat sponsorilor si tuturor celor implicati in sporturile cu motor.

Gerard Lopez este fondator al firmei Mangrove Capital Partners si presedintele Genii Capital, doua fonduri de plasament care au investit in ultimii ani in noile tehnologii si pe Internet.

"Formula 1 ramane extrem de interesanta pentru oameni, dar trebuie sa apropiem acest sport de public. Eu nu cred ca echipa de F1 este cea care castiga bani, ci toate celelalte activitati generate de aceasta echipa. Este vorba de un exercitiu de marketing", a mai spus Lopez.

Soarta echipei de F1 Renault este decisa la Paris, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie al constructorului francez.

Singurul candidat cunoscut pana acum pentru preluarea echipei este britanicul David Richards, patron la Prodrive si actionar Aston Martin. Spre deosebire de Lopez, Richards cunoaste foarte bine Formula 1, deoarece a lucrat la Benetton si British American Racing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri