Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat ca a semnat cu firma italiana Pirelli acordul pentru finantarea cu 50 de milioane de euro a unui proiect de extindere a fabricii de anvelope de la Slatina.

BEI anuntase in 13 noiembrie ca analizeaza acordarea acestei finantari. Contractantul imprumutului este Pirelli Tyres Romania.

"Imprumutul va finanta majorarea productiei de anvelope pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare la facilitatea de productie din Slatina, Romania. Finantarea va fi folosita in cadrul proiectului de investitii de 250 milioane euro anuntat de grup pentru activitatile sale din Romania pentro o perioada de trei ani, din 2009 pana in 2011", se arata in comunicatul BEI, citat de NewsIn.

Investitia este destinata modernizarii si maririi fabricii existente, sub forma extinderii facilitatilor pentru productia si tratamentul produselor pe baza de elastomer.

Grupul Pirelli a anuntat un profit net de 6,3 milioane euro in primul semestru din 2009, datorita imbunatatirii operatiunilor in al doilea trimestru.
Vanzarile grupului au atins 2,138 miliarde euro, de la 2,455 miliarde euro, in primele sase luni din 2008.

Anul acesta, Pirelli se asteapta la vanzari de 4,3 miliarde euro.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si