Pentru realizarea acestei anvelope, Goodyear a lucrat in parteneriat cu Genencor, o divizie a Danisco, la dezvoltarea unei tehnologii de ultima ora.

“Dezvoltarea tehnologiei BioIsoprene ne poate ajuta sa reducem impactul productiei industriale asupra mediului inconjurator prin aplicarea materiilor prime regenerabile in lantul de aprovizionare si face Goodyear cat mai putin dependenta de produsele derivate din petrol”, a spus Jesse Roeck, director global Materials Science din cadrul Goodyear.

Pe langa cauciucul sintetic utilizat in mod traditional in fabricarea anvelopelor, izoprenul traditional este utilizat si pentru producerea unei game largi de alte produse precum manusi chirurgicale, mingii de golf si adezivi.

Genencor si Goodyear au facut prima data publice rezultatele cercetarii realizate in colaborare privind tehnologia si sistemul de productie integrat pentru produsul BioIsoprene in septembrie 2008.

Goodyear are aproximativ 75.000 de angajati si isi fabrica produsele in peste 60 de unitati de productie in 25 de tari peste tot in lume.