Anvelopa concept Goodyear, care va fi disponibila pe piata incepand cu 2013, este realizata cu tehnologia BioIsoprene, o alternativa viabila pentru materialele compozite petrochimice cu biomase regenerabile.
Pentru realizarea acestei anvelope, Goodyear a lucrat in parteneriat cu Genencor, o divizie a Danisco, la dezvoltarea unei tehnologii de ultima ora.

“Dezvoltarea tehnologiei BioIsoprene ne poate ajuta sa reducem impactul productiei industriale asupra mediului inconjurator prin aplicarea materiilor prime regenerabile in lantul de aprovizionare si face Goodyear cat mai putin dependenta de produsele derivate din petrol”, a spus Jesse Roeck, director global Materials Science din cadrul Goodyear.

Pe langa cauciucul sintetic utilizat in mod traditional in fabricarea anvelopelor, izoprenul traditional este utilizat si pentru producerea unei game largi de alte produse precum manusi chirurgicale, mingii de golf si adezivi.

Genencor si Goodyear au facut prima data publice rezultatele cercetarii realizate in colaborare privind tehnologia si sistemul de productie integrat pentru produsul BioIsoprene in septembrie 2008.

Goodyear are aproximativ 75.000 de angajati si isi fabrica produsele in peste 60 de unitati de productie in 25 de tari peste tot in lume.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri