Premierul a declarat ca ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a negociat cu Comisia Europeana acest termen. Pentru celelalte autovehicule, proprietarii trebuie sa plateasca taxa auto dupa prevederile legale in vigoare, a precizat Boc.

Dupa sedinta de guvern, Borbely a mentionat, la randul sau, ca Romania nu mai poate prelungi in 2010 masura adoptata in acest an, prin care masinile sub 2.000 cm cubi cu Euro 4 puteau fi inmatriculate fara ca proprietarii sa achite taxa de poluare auto.

Saptamana trecuta, Borbely declara, potrivit NewsIn, ca doreste stabilirea unei perioade de 60 zile in care persoanele care au adus masini cu Euro 4 si cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc in tara pana la 31 decembrie sa le poata inmatricula fara plata taxei de poluare auto.

"Persoanele care pot dovedi ca au adus masinile - sub 2.000 cmc - in tara pana la 31 decembrie sa aiba o perioada de 60 zile in care sa le poata inmatricula fara taxa", explica Borbely.

La preluarea mandatului de ministru al Mediului, Borbely declara ca vrea sa promoveze saptamana aceasta o ordonanta de urgenta privind taxa auto, pentru a scapa macar de una din cele cinci proceduri de infringement motivate pe care le are Romania in prezent de la Bruxelles.