Infiniti G37 Sedan, produsul japonezilor pentru clasa medie premium, loveste concurenta germana cu un design de o puritate extrema, insa principalul sau avantaj ramane exclusivitatea.
Traditia clasica japoneza se regaseste in toate detaliile unui Infiniti G37, de la grila radiatorului, la liniile laterale fluide, pana la stilul elegant al hayonului.

Echipat cu o motorizare V6 de 3,7 litri benzina 320CP sedanul Infinti accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Transmisia este automata cu 7 trepte, cu mod manual si padele din magneziu, care permite soferului sa schimbe vitezele fara a-si lua mainile de pe volan. Un mic dezavantaj il au padelele care nu sunt fixate de volan, iar in viraje nu prea le mai poti folosi.

Infiniti G37 Sedan are trei variante de echipare, avand un pret de pornire de la 41.900 euro cu TVA. Pentru varianta de mijloc GT pretul este de 43.500 euro cu TVA, iar pentru modelul de varf S pretul este de 46.400 euro cu TVA.

Consumul in extraurban pe primii 200 km a fost de 11 litri la suta, insa dupa inca 200 km la o viteza constanta de 100 km/h a scazut la 9,2 litri la suta. Viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Sedanul cu tractiune spate este foarte stabil, poti aborda absolut orice viraj mai strans, pentru ca Infiniti G37 se tine bine pe traiectorie. Cei 320 de cai putere si sunetul sistemului de evacuare te fac sa uiti ca esti la volanul unei limuzine.

Motorul cu tehnologia WEL (Variable Valve Event and Lift) ofera acceleratii puternice pe toata plaja de turatie. Grupul motopropulsor raspunde instantaneu. Rafinamentul lui G37 este superior masinilor germane.

Toate versiunile modelului G37 sunt echipate cu program electronic de stabilitate (ESP - Electronic Stability Program), ABS cu 4 canale si 4 senzori, un sistem electronic de distributie a fortei de franare (EBD) si un sistem de asistenta la franare (BA) ca echipamente standard.

Pentru modelul de varf G37S, principala imbunatatire este adaugarea sistemului de directie activa pe 4 roti (4-Wheel Active Steer), care ajuta la imbunatatirea manevrabilitatii prin varierea raportului de directie fata si ajustarea geometriei suspensiei spate in functie de directia si viteza vehiculului.

Dotarile standard includ cheia I-Key cu acces inteligent si dispozitivul de pornire a motorului prin apasarea unui buton, un sistem audio Bose cu magazie cu 6 CD-uri si cu sapte difuzoare, cu priza jack RCA AUX-in pentru MP3 playere. Conectivitatea Bluetooth pentru telefonul mobil si sistemul cruise control cu limitator de viteza pot fi actionate prin intermediul comenzilor amplasate pe volanul multifunctional imbracat in piele.

La interior, nivelul de finisare este deosebit de inalt, atentia acordata detaliilor este uimitoare. In echiparile GT si S, G37 Sedan vine cu tapiterie din piele cu inscriptia Infiniti pe fiecare loc.

In standard, G37 Sedan dispune de scaune reglabile electric (reglare pe opt directii a scaunului soferului si pe patru directii a scaunului pasagerului), pedale si suport pentru picioare din aluminiu, oglinda interioara heliomata, senzori pentru parcare fata si spate, lumini si stergatoare automate, jante de 18’’ din aliaj, sase airbag-uri si proiectoare de ceata integrate.

Alte dotari de baza sunt farurile adaptive (AFS - Adaptive Front-light System) si vopseaua rezistenta la zgarieturi. Farurile bi-Xenon sunt legate la sistemul de directie si se orienteaza automat dupa rotile din fata, pentru a lumina mai bine in curbe.

O trasatura specifica modelelor Infiniti este ceasul analogic de pe plansa de bord si iluminarea de fundal de culoare purpurie a instrumentelor de bord si a comenzilor.

Printre alte optiuni se numara sistemul Cruise Control inteligent (ICC - Intelligent Cruise Control) care foloseste frana, acceleratia si senzorii laser pentru a mentine o distanta prestabilita intre vehiculul G37 si masina din fata.

Mai multe informatii despre modelul G37 Sedan sunt disponibile aici.

Detalii tehnice Infiniti G37 Sedan
Motor: 3.7 V6 benzina
Transmisie automata cu 7 trepte
Putere maxima: 320 CP/7.000 rpm
Cuplu maxim: 360 Nm/5.200 rpm
Viteza maxima: 250 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 5,9 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 15,2/ 7,8/ 10,5
Lungime: 4,77 metri
Latime: 1,78 metri
Inaltime: 1,45 metri
Capacitate rezervor: 80 litri
Emisii CO2 g/km: 249 g/km
Masa proprie (kg) 1.719
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri