Chevrolet a anuntat lansarea pe plan mondial a prototipului Aveo RS, la Salonul Auto International 2010 din America de Nord, o avanpremiera a urmatoarei generatii Aveo ce va fi lansata in Europa in 2011.
Aveo RS este mai lung, mai lat si mai spatios decat varianta actuala a modelului Aveo. Prototipul este propulsat de motorul supraalimentat Ecotec de 1,4 litri ce dezvolta 138 de cai putere (103 kW). Transmisia este manuala cu sase trepte.

„Fiind lansat in Europa in 2011, noul Aveo se va potrivi perfect cu extraordinarele autovehicule Cruze si Spark, modelele complet noi din segmentele de autovehicule compacte si de mici dimensiuni”, a declarat presedintele si directorul executiv al Chevrolet Europa, Wayne Brannon.

Prototipul Aveo RS, cu finisaj de culoare albastru electric Boracay, contine elementele de design ale Chevrolet, precum grila dubla a radiatorului, lampi spate rotunde si aparatori laterale.

Proiectoarele de ceata exterioare sunt integrate in orificiul de admisie pentru racirea franelor de dimensiuni mari, care ajunge pana la aparatoarele laterale din fata, creand o parte frontala cu aspect agresiv.

Farurile proeminente, cu carcasa din aluminiu periat, sunt inspirate de pasiunea designerului pentru motociclete. La prima vedere, autovehiculul are aspectul unui hatchback cu trei usi.

Jantele Aveo RS sunt de 19 inch si au cinci spite si un logo Chevrolet din bronz rosu, cu finisaj metalic. Pasajele rotilor dezvaluie etriere de frana Boracay Blue de mari dimensiuni.

Partea din spate a prototipului continua tema sportiva, fiind prevazuta cu un spoiler integrat care incepe de la plafon, un sistem de evacuare montat central si tevi de esapament cromate. Lampile spate proeminente, similare celor ale motocicletelor, au carcase din aluminiu colorat si un logo Bowtie discret.

Designul inspirat din aspectul motocicletelor este continuat in interior, printr-un tahometru analog rotund, amplasat in interiorul unui ecran LCD asimetric, decorat cu metal striat cu decupaje rotunde; orificiile de ventilatie laterale, rotunde, sunt din aluminiu.

Pentru piata din America de Nord, Chevrolet va construi noul Aveo la fabrica Orion din Michigan, incepand din 2011, o strategie care va asigura 1.200 de slujbe pentru zona sud-estica a statului Michigan. Dotarea cu echipamente a fabricii Orion in vederea producerii autovehiculelor Aveo este programata sa inceapa la finalul anului 2010.

Specificatii: Prototipul Aveo RS
Tip caroserie / tractiune: Autovehicul sub-compact cu cinci usi, cinci locuri, motor amplasat frontal transaxial si tractiune pe puntea fata
Motor: Supraalimentat, de 1.4 l, DOHC I-4, cu supape cu distributie variabila (138 CP / 103 kW – estimare)
Transmisie: Transmisie manuala M32 cu sase trepte de viteza
Jante: 19 inch
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri