Constructorul auto chinez Geely va comercializa in Europa incepand din primavara 2010 modelul electric Nanoq, potrivit autocar.co.uk
Geely a prezentat masina electrica la summitul de la Copenhaga privind problemele climatice, COP15.

Masina electrica Nanoq cu cinci locuri are o autonomie de 200 kilometri.

Geely afirma ca Nanoq va avea o viteza maxima de 130 km/h si o autonomie de 200 de km, similar performantelor modelului electric Mitsubishi i-MiEV. Teoretic Nanoq va parcurge cu o singura reincarcare cu 40 km mai mult decat i-MiEV.

Nanoq va fi fabricat printr-un joint-venture intre compania chineza Geely si firma daneza Lynx, care a dezvoltat componentele electrice si baterii lithium. Nanoq inseamna in daneza urs polar.

Bateriile Nanoq sunt la fel ca cele folosite pentru modelul Lynx GT, un supercar de 1.057 CP, capabil sa atinga 100 km/h in sub 3 secunde si sa ajunga la viteza maxima de 300 km/h.

Geely a spus ca Nanoq va merge la vanzare in America si Asia spre finalul anului sau in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri