Constructorul auto francez Renault ar putea muta productia celei de-a patra generatie a modelului Clio de la fabrica Flins din Franta in Turcia, potrivit cotidianului francez La Tribune, citat de autonews.fr
Decizia Renault ar deveni o noua lovitura pentru angajatii din industria de automobile din Franta, daca va fi confirmata.

Renault Clio, cel mai vandut autoturism al constructorului, care a intrat in fabricatie in 1991, ar putea fi produs in Turcia din 2011.

Relocarea are ca motiv reducerea costurilor, insa ii va intrista pe angajatii din Franta, care au pierdut si modelul Twingo, a carei productie a fost mutata in Slovenia.

In prezent, Clio 3 este produs la Flins-Franta si Bursa-Turcia. In primul semestru din 2009, au fost fabricate in Franta 64.700 de masini Clio 3.

La uzina din Flins, francezii vor sa produca in viitor modelele electrice Zoe, Fluence, Kangoo si Twizzy ZE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri