Constructorul roman de automobile Dacia are in plan lansarea a doua noi modele, dupa ce va lansa SUV-ul Duster la Salonul Auto din Geneva, a declarat directorul comercial al companiei, Fabrice Cambolive.

In presa franceza au aparut informatii cu privire la doua noi modele Dacia, un sedan de clasa medie si un autoturism de clasa mica.

Intrebat despre aceste noi modele, Cambolive a raspuns: “Strategia noastra se bazeaza pe o dezvoltare de produse. Avem proiecte in curs, care au fost confirmate, insa este prea devreme sa comunicam aceste subiecte. Urmatorul model este Duster, care va fi prezentat la Geneva”.

Potrivit lui Cambolive, “Duster nu va rivaliza cu celelalte modele ale companiei, pentru ca este pe un nou segment de piata, acolo unde Dacia nu este inca prezenta”.

In prezent, Dacia are in gama sase modele, Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway.

Seria limitata Dacia Black Line din Franta ar putea sa ajunga si in Romania. "Seria limitata Black Line lansata in Franta, daca va avea rezultate bune, o vom aduce si in oferta din Romania. Pe moment ne concentram insa pe seria limitata Kiss FM, pe care o consideram bine adaptata pentru tinerii din Romania", a pecizat Cambolive.

Dotarile Black Line, in plus fata de Laureate, sunt vopsea metalizata, volan imbracat in piele, radio CD cu MP3, comenzi pe volan, masca neagra pentru faruri (la Sandero), tapiterii noi avand cusaturi negre.

Vanzarile Dacia la nivel mondial au crescut in 2009 cu 20,5%, la 311.282 unitati, de la 258.372 unitati in anul 2008.

Citeste si Piata auto in 2009: -29% rulate, -59% noi.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si