Ford va avea pe piata anul acesta 4 modele noi, S-MAX, Galaxy, C-MAX si Grand C-MAX, iar in prima parte a anului viitor va comercializa si noua generatie Ford Focus.
Constructorul auto a prezentat noul Ford Focus in cadrul Salonului International Auto Nord American (NAIAS) de la Detroit, si noile modele revigorate Ford S-MAX si Galaxy in cadrul Salonului Auto European de la Bruxelles.

Ford C-MAX 2010 si Grand C-MAX au fost prezentate in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt 2009.

“Ford are parte de un an foarte aglomerat in 2010, iar noile modele Focus, S-MAX si Galaxy, recent dezvaluite, reprezinta numai inceputul acestei istorii,” a declarat John Fleming, Presedinte si CEO Ford Europa.

Noua generatie Ford Focus va ajunge pe piata europeana la inceputul anului 2011. Atat varianta de caroserie sedan, in 4 usi, cat si cea hatchback dinamica, in 5 usi, au fost expuse in cadrul salonului de la Detroit.

Noua generatie Focus are ca dotari un nou sistem de reducere a coliziunii la viteze mici, pilot automat adaptiv, sistem pentru detectarea unghiului mort, limitator de viteza, sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere, sistem de alertare a soferului, asistenta pentru pastrarea benzii si sistemul activ de asistenta la parcare.

Gama Focus va include motorul pe benzina Ford EcoBoost supraalimentat, cu injectie directa, de 1,6 litri si motorizarile diesel imbunatatite Duratorq TDCi de 1,6 si 2,0 litri cu sistem de injectie cu rampa comuna.

Noile vehicule multi-activitate (MAV) Ford C-MAX si Grand C-MAX vor fi comercializate incepand cu a doua jumatate a anului 2010.

Pentru prima data, clientii clasei compacte MAV Ford vor avea posibilitatea de a alege intre modelul C-MAX cu 5 locuri si noul Grand C-MAX cu 7 locuri, care dispune de usi duble cu sistem de deschidere prin glisare (slide).

Noul C-MAX utilizeaza aceleasi motorizari ca si noua generatie Focus, iar ca dotari are un nou sistem de parcare paralela semi-automata, sistem de detectare a unghiului mort, alarma pentru utilizarea centurilor de siguranta pentru toate locurile masinii - inclusiv partea spate, sistem electric de blocare a usilor spate pentru siguranta copiilor si hayon actionat electric.

Noile Ford S-MAX si Galaxy vor aparea pe piata la sfarsitul primaverii 2010.

Modelele reprezinta primele vehicule dotate cu motorul pe benzina, Ford EcoBoost 2.0 litri sau cu motoarele diesel Duratorq TDCi 2.0 litri 163 CP (120 kW). Transmisia este cu dublu ambreiaj, in sase trepte, Ford PowerShift este disponibila pentru prima data pe autovehiculele de clasa mare Ford si este prezenta in echiparea standard impreuna cu motorul pe benzina Ford EcoBoost si optionala in combinatie cu motorizarile diesel Duratorq TDCi.

Noile S-MAX si Galaxy beneficiaza de sistemul de detectare a unghiului mort, limitator de viteza, iluminare interioara si exterioara cu tehnologie LED, sistem electric de blocare a usilor spate pentru siguranta copiilor si un sistem de sonorizare Ford Premium Sound System de 265 watti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri