Vanzarile de autoturisme hibrid la nivel european au crescut anul trecut atat pentru Toyota cat si pentru Lexus, potrivit Toyota Motor Europe (TME).
Vanzarile Prius au crescut cu 3% in Europa fata de 2008, vara anului trecut fiind marcata de lansarea celei de-a treia generatii Prius.

In total, in 2009 au fost comercializate 42.712 unitati Toyota Prius in intreaga Europa.

Anul trecut, 45% dintre clientii Lexus au preferat masinile hibride. Din totalul vanzarilor Lexus la nivel european, 12.134 au fost hibride, pe primul loc in preferintele clientilor aflandu-se Lexus RX450H, model lansat in mai 2009.

In Romania, vanzarile masinilor hibride au crescut cu 20% in cazul Lexus fata de anul precedent.

Daca in 2008, volumul hibridelor Lexus comercializate in Romania reprezentau 45% din totalul unitatilor vandute la nivel local, anul trecut acest procent a fost de 65%.

In iunie 2010, Toyota va incepe productia de Auris HSD in Marea Britanie si, tot din acest an, Toyota va da spre folosinta unor institutii europene aproximativ 200 de vehicule hibride plug-in.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri