SUV-ul romanesc Dacia Duster a aparut de data aceasta intr-un clip video in miscare, imaginile fiind atat de pe sosea, cat si de pe teren accidentat.
Prin cadrele din interiorul Duster, Dacia scoate in evidenta tractiunea integrala.

In functie de conditiile de drum se poate selecta tractiunea 4x2 sau cea 4x4. Sistemul are 3 moduri: 2WD- transmite cuplul numai catre rotile din fata, AUTO - cand sistemul detecteaza o pierdere a aderentei la una dintre rotile din fata, cuplul este distribuit automat si catre rotile din spate, LOCK - cupleaza rotile din spate si fixeaza tractiunea 4x4.

Dacia va lansa modelul Duster, in doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara 2010, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa.



Duster va fi disponibil cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.

Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.

In versiunea de serie, Dacia Duster beneficiaza de doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in 3 puncte. In functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri