Conducerea Opel a confirmat inchiderea uzinei din Anvers in 2010

Conducerea filialei europene a General Motors, Opel, a confirmat intetia de a inchide "in cursul lui 2010" uzina pe care o detine in Belgia, la Anvers, in care lucreaza aproximativ 2.600 de persoane, potrivit AFP.
Astfel, constructorul GM a informat sindicatele de la uzina Opel din Anvers despre inchidere si concedierea personalului. "Este o adevarata drama pentru muncitori si pentru industria belgiana", a explicat reprezentantul ramurii Metal din sindicatul CSC, Walter Cnop, potrivit NewsIn.

Cnop a mai facut referire la "aroganta" conducerii si a caracterizat decizia ca fiind "bazata pe elemente politice, iar nu economice".

Salariatii Opel asteptau de mai multe luni detalii despre restructurarea prevazuta de GM, care ar urma sa se soldeze cu reducerea a aproximativ 8.300 de locuri de munca din cele 50.000 pe care Opel le are in Europa, pana la finalul lunii ianuarie, potrivit sefului GM Europe si al Opel, Nick Reilly.

General Motors, care a renuntat in noiembrie 2009 la vanzarea Opel, vrea sa-si reduca cu 20% capacitatile de productie. Grupul are nevoie de 3,3 miliarde euro pentru finantarea acestei restructurari si spera sa obtina 2,7 miliarde euro din ajutoare publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri