Constructorul american de motociclete Harley-Davidson a afisat vineri prima pierdere trimestriala din ultimii 16 ani, fiind lovit de reducerea costurilor si de scaderea economiei, relateaza The New York Times.

Pierderile inregistrate de Harley-Davidson in trimestrul al patrulea din 2009 au fost de 218,7 milioane de dolari, respectiv 94 centi per actiune. Aceasta este prima pierdere raportata de constructorul de motociclete dupa trimestrul al patrulea din 1993.

In aceeasi perioada a anului trecut, Harley-Davidson a anuntat un profit de 77,8 milioane de dolari, respectiv 37 centi per actiune.

Veniturile companiei au scazut cu 40% in ultimele trei luni din 2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, ajungand la 764,5 miliarde de dolari.

La sfarsitul anului trecut, Harley-Davidson Bucuresti, unicul dealer al marcii Harley-Davidson in Romania, a inaugurat in zona comerciala Baneasa un nou showroom in urma unei investitii de 700.000 euro.

Harley-Davidson Motor Company a fost infiintata in anul 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, alaturi de o linie completa de piese, accesorii si MotorClothes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Harley-Davidson lanseaza anul viitor prima sa motocicleta electrica