Duster, SUV fabricat la Mioveni si comercializat atat sub marca Dacia, cat si Renault, ar putea reprezenta 20% din productia constructorului auto roman, potrivit lui Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.
“Din productia Dacia, SUV-ul Duster ar putea reprezenta circa 20% din productie. Avem o flexibilitate mare a capacitatii de productie, putem produce oricat, in functie de cat cere piata”, a precizat Stroe.

Vicepresedintele Dacia vede SUV-ul Duster ca un model de succes, adresat in special femeilor.

“Ma astept ca Duster sa aiba succes si in Romania, pentru ca este un 4x4. Masina va fi pe gustul sexului frumos, iar daca vom reusi sa pastram si strategia de pret, cred ca va face succes si pe piata romaneasca”, a spus Stroe.

Dacia ar putea produce circa 300.000 de masini in 2010, din care aproximativ 60.000 de unitati Duster.

Compania va lansa modelul Duster, in doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara 2010, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa.

Duster va fi disponibil cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.

Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.

In versiunea de serie, Dacia Duster beneficiaza de doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in 3 puncte. In functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata.

Vezi cum arata modelul 4x4 Duster de la Dacia


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri