Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, a anuntat ca in prezent se analizeaza numarul si modelele Toyota afectate de blocarea pedalei de acceleratie, iar detaliile actiunilor corective vor fi comunicate direct clientilor care conduc autovehicule cu probleme.
“In Romania nu s-au semnalat pana acum plangeri referitoare la aceasta problema, nici nu s-au raportat accidente care sa fie legate de aceasta posibila defectiune”, au precizat reprezentantii marcii pe plan local.

Toyota Motor Europe a anuntat cele 8 modele care vor fi verificate:
• AYGO (Feb 2005 – Aug 2009)
• iQ (Nov 2008 – Nov 2009)
• Yaris (Nov 2005 – Sep 2009)
• Auris (Oct 2006 – 5 Jan 2010)
• Corolla (Oct 2006 – Dec 2009)
• Verso (Feb 2009 – 5 Jan 2010)
• Avensis (Nov 2008 – Dec 2009)
• RAV4 (Nov 2005 – Nov 2009)

In Europa, Toyota se asteapta la circa 1,8 milioane de masini sa ajunga la service pentru verificari.

Problema semnalata in SUA la unele modele Toyota si aflata in prezent sub investigatie si in Europa se refera la faptul ca, in unele cazuri si cu incidenta foarte redusa, exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala.

“In cazul in care aceasta problema apare, conducatorul auto va constata ca in timp, pedala se apasa tot mai greu si ca revine tot mai incet la pozitia normala. Deasemenea, este posibil ca soferul sa simta ca pedala este mai dura sau opune rezistenta marita in momentul apasarii sau eliberarii acesteia”, mai spun reprezentantii Toyota.

Compania Toyota va rechema in service modelele cu defecte vandute pe piata din Europa.

Toyota asigura clientii ca face toate eforturile pentru remedierea acestei situatii cat mai repede posibil.

In Europa s-a operat deja o modificare a liniei de productie in ceea ce priveste elementele ce stau la baza acestei campanii de service, astfel, nu exista motive pentru oprirea productiei Toyota in Europa.

Cu toate ca incidenta acestei probleme este foarte redusa, Toyota recomanda clientilor care sunt ingrijorati in legatura cu aceasta problema sa contacteze cel mai apropiat Service Toyota pentru a solicita asistenta inainte ca instructiunile de organizare a campaniei de service sa fie emise.

Constructorul auto japonez Toyota a anuntat ca va chema pentru verificari automobile vandute in Europa, din cauza unor probleme tehnice, insa nu a precizat numarul acestora, dupa ce grupul a mai anuntat retragerea a 1,093 milioane vehicule si din SUA.

In ianuarie, Toyota Motor Corp a oprit comercializarea celor mai populare 8 modele in America din cauza defectelor constatate, potrivit Wall Street Journal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri