Constructorul american de automobile Ford a produs anul trecut in Romania 300 de masini, de 3 ori mai putin decat estimase in septembrie 2009 la inaugurarea liniei de productie a vehiculului comercial Transit Connect.
Pe 8 septembrie 2009, John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat: “in 2009 vor fi produse 1.000 - 2.000 de autohevicule la Craiova. Trebuie sa tinem cont de faptul ca piata auto a scazut cu 50%. Daca economia se imbunatateste, vom mari productia. In primul trimestru al anului viitor, Transit Connect va fi realizat integral in Romania”.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ford a asamblat la Craiova 300 de vehicule comerciale Transit Connect, din care a exportat 283 de masini in noiembrie.

Ford a livrat la inceputul lunii noiembrie masinile Transit Connect produse la Craiova, atat dealerilor din Romania, cat si celor de pe alte piete europene, Marea Britanie, Germania, Italia, Bulgaria.

In 2009, autovehiculele Transit Connect au fost aduse la Craiova de la o fabrica Ford din Turcia, sub forma de colectii CKD, fiind asamblate pe piata locala.

La uzina de la Craiova lucreaza in prezent 4.000 de persoane, iar cand va functiona la capacitate maxima va avea 7.000 de angajati.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova la care detine 97% actiuni. Primul Ford a fost fabricat in Romania in urma cu 74 de ani.

La inceputul anului 2009, Ford a spus ca intentioneaza sa investeasca in modernizarea uzinei de la Craiova, pentru a ajunge la o productie anuala de 300.000 de autovehicule si de 300.000 de motoare cu incepere din 2011.

In august 2010, Ford va deschide reprezentanta din Romania, care va prelua de la Romcar intreaga responsabilitate cu privire la reteaua de vanzari si service.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri