Inmatricularile de masini noi in Germania, cea mai mare piata auto europeana, au scazut in ianuarie cu 4,2% fata de ianuarie 2009, la 181.500 masini, din cauza lipsei unui program de innoire a parcului auto, potrivit Reuters.
Ianuarie 2010 a fost cea mai slaba luna din ultimii 20 de ani pentru piata auto germana.

Inregistrarile de masini noi in Germania au avut in decembrie un declin de 5%, fiind prima scadere in 11 luni.

In 2009, inmatricularile de masini in Germania au crescut cu 23%, la 3,8 milioane de autoturisme, datorita programului Rabla.

Previziunile pentru piata auto germana sunt de 2,8 – 2,9 milioane de masini, de la 3,8 milioane autoturisme in 2009. Cel mai mic nivel dupa 1990 a fost acum doi ani, cand au fost inregistrate 3,09 milioane de masini.

Cererea de masini noi a scazut dupa ce s-a incheiat programul Remat care a avut la dispozitie 5 miliarde de euro.

Vanzarile de masini noi au crescut in ianuarie in Franta, Italia si Spania ca urmare a programelor de stimulate a innoirii parcului auto.

In America, este asteptat un declin al pietei auto din cauza opririi comercializarii a opt modele Toyota.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri