Volvo Car Corporation introduce pe modelele Volvo S80, V70 si XC60 o noua motorizare 2.0 GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) in 4 cilindrii de 203 CP, ce va fi disponibila in Romania la comanda pe S80 si XC60.
Motorizarea 2.0GTDi va fi omologata conform standardului de poluare Euro5 si va fi oferita atat in varianta de transmisie manuala, cat si in varianta de transmisie automata cu ambreiaj dublu, Volvo Powershift, ambele cu sase trepte de viteza.

Noul motor are un cuplu de 300 Nm la 1.750 rpm.

“Am reusit sa facem un motor cu patru cilindri la fel de puternic precum unul de 2,5 litri cu cinci cilindri, insa mai eficient in ceea ce priveste consumul. Un Volvo S80 echipat cu aceasta motorizare si transmisie automata consuma doar 8.3l la 100km”, a spus Magnus Jonsson, directorul departamentului de dezvoltare la Volvo Cars.

Sistemul de turbocompresie a fost dezvoltat in cooperare cu Borg-Warner Turbo System si compania producatoare de componente din otel Benteler Automotive.

Turbocompresorul utilizat (K03) are cea mai mica dimensiune din piata in comparatie cu puterea maxima a motorului.

Turbina a fost integrata in galeria de admisie si atat galeria cat si carcasa turbinei sunt realizate din foi de otel. Tabla de otel este mai usoara si mai compacta decat fonta turnata si, mult mai important, transfera mult mai putina caldura catre exterior facilitand o temperatura mai ridicata a gazului compresat si astfel ardere mai eficienta.

Injectoarele Bosch cu 7 gauri pe duza sunt montate lateral si contribuie la realizarea unei arderi eficiente.

“Combinand injectia directa cu geometria variabila a axelor cu came intr-o tehnologie proprie, am obtinut o motorizare ce ofera consum redus de carburant si emisii scazute de noxe fara a compromite performanta“, a spus Jonsson.

Date tehnice:
2.0 GTDi, turbo, benzina, DOHC
4 cilindrii in linie, 16 valve
Capacitate cilindrica : 1.999 cm3
Rata compresie : 10:1
Putere maxima : 149 kw(203 cp) / 6.000 rpm
Cuplu maxim : 300 Nm/1.750-4.000 rpm
Norma poluare : Euro 5
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri