Rabla se reia din 20 februarie

Programul Rabla se reia incepand cu 20 februarie pentru autoturisme, in vreme ce din 20 martie pot fi achizitionate tractoare, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului.
"Luni o sa apara in Monitorul Oficial bugetul (Fondului de Mediu n.r.) si in 15 zile, deci cam in 20 februarie, putem porni Programul Rabla pentru masini, ceea ce inseamna ca, din 20 februarie, pot sa se prezinte oamenii la REMAT pentru a face formalitatile de rigoare", a declarat Borbely, scrie NewsIn.

Ministrul a amintit ca, incepand cu acest an, persoanele care vor sa achizitioneze autoturisme prin Programul Rabla vor primi tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata. Atat persoanele fizice cat si cele juridice pot achizitiona mai multe masini prin programul Rabla.

Borbely a precizat ca nu a fost impus un numar maxim de autoturisme in ceea ce priveste persoanele fizice, in schimb persoanele juridice pot achizitiona prin Programul Rabla masini in limita a 200.000 de euro anual. "Deci, pana la aceasta valoare pot sa predea masini", a spus el.

Tot din acest an, pot fi cumparate si tractoare prin Programul Rabla, cel mai probabil din 20 martie, a spus ministrul. In acest caz, statul va acorda un sprijin de pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.

Guvernul a aprobat vineri bugetul Fondului de Mediu, in valoare de 1,8 miliarde de lei. Anul trecut, bugetul a fost de 300 de milioane de lei. Din acest buget sunt finantate programe de mediu, precum "Rabla", "Casa Verde" sau programul care vizeaza reimpaduririle.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri