Compania de leasing operational Arval Romania, controlata de BNP Paribas, administra 2.750 de masini la sfarsitul anului trecut, cu 60% mai multe decat in 2008 potrivit rezultatelor neauditate ale companiei, a declarat Arnault Leglaye, managing director al companiei.
La sfarsitul lui 2008, Arval Romania administra o flota de 1.700 de vehicule.

Directorul companiei sustine ca activitatea Arval Romania a fost influentata favorabil de criza economica.

"La sfarsitul anului 2009 detineam o flota totala de 2.750 de vehicule, in crestere cu 60% fata de 2008, comparativ cu o evolutie a pietei de leasing operational de +15%", a explicat Arnault Leglaye (foto).

El a mai spus ca Arval Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane euro, in crestere cu aproximativ 65% fata de 2008.

"Ne asteptam ca in 2010 cifra de afaceri sa creasca cu 30%, la 19-20 milioane euro", a estimat directorul Arval Romania.

Arval Romania vrea sa-si sporeasca in 2010 cu un sfert numarul vehiculelor gestionate, relateaza NewsIn.

Directorul companiei, Arnault Leglaye, estimeaza ca va administra la sfarsitul acestui an o flota de 3.400 de autovehicule, in crestere cu circa 24% fata de 2009.

"In functie de contractele semnate in acest an, estimam ca vom administra 3.400 de vehicule la sfarsitul lui 2010", a mai spus Leglaye.

El a precizat ca "unele contracte vor ajunge la scadenta de 3 ani in 2010, in jur de 200-250 de vehicule" si a adaugat ca aceste vehicule ar putea fi vandute prin licitatii, prin intermediul dealerilor auto sau ar putea fi comercializate catre persoane fizice, respectiv utilizatorii vehiculelor.

Cat priveste piata de leasing operational, reprezentantul Arval Romania sustine ca are o evolutie pozitiva in aceasta perioada de criza economica, deoarece leasing-ul operational este "solutia ideala pentru cei care doresc reducerea costurilor si un control bugetar exact pentru o perioada de 3-4 ani".

Leglaye a mai spus ca in aceasta perioada de criza s-a constatat o crestere a cererii pentru produsul Sale&Lease-Back, care presupune cumpararea vehiculelor companiei de catre Arval Romania, iar aceeasi flota este redata spre utilizare acelorasi companii prin leasing operational cu servicii incluse, platind o rata lunara fixa. In acest fel, companiile obtin o crestere a lichiditatilor pentru dezvoltarea activitatilor de baza, sustine reprezentantul companiei.

"Luand in considerare situatia economica actuala, suntem mult mai atenti in analizarea situatiei financiare a companiilor care ne solicita serviciile, intrucat traversam un proces complex pentru a obtine toate aprobarile din partea comitetului de credit", a mai spus Leglaye.

Directorul Arval Romania estimeaza ca, piata de leasing operational a ajuns la finalul lui 2009 la cel putin 23.000 de vehicule, in crestere cu mai mult de 15% comparativ cu 2008. Pentru 2010, Arval Romania estimeaza o crestere de cel putin 20% la nivelul pietei romanesti de leasing operational, la cel putin 27.000 de vehicule.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri