Constructorul auto japonez Nissan a prezentat crossover-ul Juke, bazat pe conceptul Qazana dezvaluit la Geneva in 2009, model ce va fi lansat pe piata europeana si americana in toamna acestui an.
Nissan Juke va fi prezent la Salonul Auto de la Geneva si la cel de la NewYork.

Design-ul Juke a fost creat de Nissan la Londra si revizuit in Japonia. Modelul va fi fabricat la uzina Sunderland din Marea Britanie.

In Europa, Nissan Juke vine cu o motorizare diesel de 1,5 litri 110 CP si doua pe benzina de 1,6 litri 117 CP sau 190 CP. Cele 3 motorizari sunt Euro 5.

Motorizarea de 190 CP benzina, disponibila cu tractiune fata, vine cu o cutie manuala cu 6 trepte, in timp ce versiunile cu tractiune integrala vin cu o transmisie CVT cu mod manual in 6 trepte.

Juke diesel va avea o cutie manuala cu 6 trepte, iar motorizarea de 117 CP benzina vine cu o cutie manuala cu 5 trepte sau o cutie xtronic CVT.

Echiparile Juke se numesc Visia, Acenta si Tekna.

Potrivit Nissan, Juke este un model de clasa B.
Dimensiunile sale sunt 4,13 m lungime, 1,76 m latime si 1,57 m inaltime.Spatiul pentru bagaje este de 251 litri, iar dupa rabatarea banchetei spate poate ajunge la 550 litri.

Nissan Juke cantareste intre 1.645 de kg si 1.860 kg. Capacitatea rezervorului este de 46 litri.

Motorizare Putere Carburant Tractiune Transmisie
1.5 dCi 110CP diesel fata 6 trepte manuala
1.6i 117CP benzina fata 5 trepte manuala
1.6i 117CP benzina fata XTRONIC CVT
1.6i Turbo 190CP benzina fata 6 trepte manuala
1.6i Turbo 190CP benzina integrala XTRONIC CVT M6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri