Mercedes-Benz a dezvaluit in cadrul intalnirii EU Competitiveness Council din San Sebastian, un autovehicul comercial usor electric de 122 CP creat pe baza modelului Mercedes-Benz Vito.
In 2010, mai mult de 100 de autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz Vito vor fi livrate unui numar de 20 de clienti, majoritatea administratori de flote si institutii publice care vor sa transporte materiale in zone sensibile in ceea ce priveste mediul inconjurator, cu emisii zero de CO2 si cu zgomot redus.

Pentru urmatoarea etapa a fost planuita productia altor 2.000 de autovehicule.

Bateria, creata pe baza tehnologiei avansate litiu-ion, alimenteaza autovehiculul cu energie. Cu un voltaj de 400 V, curent de 16 A si o capacitate disponibila de 32 kWh, modelul Vito poate ajunge la 130 de km, dar aceasta valoare poate fi depasita abordand un stil de sofat adecvat.

Motorul electric are o putere maxima de 122 CP. Maximizarea performantei s-a bazat pe cerintele clientului: limitarea electronica a vitezei maxime la 80km/h a fost stabilita pentru a satisface nevoile de mobilitate in interiorul si in afara ariilor urbane.

Toate autovehiculele Vito sunt dotate cu ESP standard si incorporeaza ASB si ASR. Numarul si tipul airbag-urilor corespunde, de asemenea, specificatiilor lui Vito.

Autovehiculul este supus crash teste-lor obisnuite pentru testarea sigurantei pasive. Nu exista pierderi in ceea ce priveste sarcina utila si volumul de incarcare, in comparatie cu modelele Vito conventionale, deoarece sarcina utila este crescuta cu 900 kg.

Ansamblul modelelor electrice Vito este direct integrata in productia standard. Uzina Mercedes-Benz din Vitoria, regiunea Basca din Spania, se pregateste deja sa dea curs provocarilor de a fabrica o noua varianta a autovehiculului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Câți kilometri de autostradă vor fi gata în 2020
Setari Cookie-uri