Astazi, un purtator de cuvant al grupului a declarat la Tokio ca este vorba de circa 10.000 de autovehicule, din care 8.000 de camionete model 2010 in SUA, 1.500 in Canada si circa 200 in Mexic, Hawaii si alte insule, scrie NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Toyota, autovehiculele vor fi rechemate pentru a fi "inspectate", fiind necesara mai ales verificarea numarului de serie. Masinile care au trecute pe arborele de transmisie numere de identificare din doua serii "ar putea avea fisuri" ce ar putea duce la ruperea arborelui, a afirmat un purtator de cuvant al grupului japonez.

Noile retrageri se adauga celor peste 9 milioane de vehicule rechemate pe plan mondial de catre Toyota incepand cu toamna anului trecut, din care peste 6 milioane doar in Statele Unite, in special ca urmare a blocarii pedalei de acceleratie, dar si ca urmare a unor defectiuni la sistemul de franare.

In Romania, Toyota a anuntat in 9 februarie rechemarea in service a 12.500 de vehicule cu posibile defectiuni la pedala de acceleratie, costurile urmand sa fie suportate de companie.