Grupul auto Renault "face scenarii de iesire partiala sau totala" din capitalul constructorului suedez de camioane Volvo AB, la care detine o participatie de 20,7% "pentru a obtine lichiditati", a relatat La Lettre de l'Expansion, fara a cita surse, potrivit AFP.
Intrebat in legatura cu participatia Renault in cadrul Volvo, presedintele-director general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat joi, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare, ca "nu este momentul pentru a face vanzari de active", informeaza NewsIn.

Pozitia "nu s-a schimbat de joi", a declarat pentru AFP un reprezentant al grupului.

Ghosn si-a exprimat dorinta de a reduce datoria Renault de la 6 miliarde de euro la 3 miliarde euro, ceea ce ar insemna ca "la un moment dat va trebui sa acceptam sa cedam active", a spus el.

Presedintele grupului francez a subliniat, insa, ca pentru Renault nu este momentul pentru a ceda active, estimand ca acestea "sunt necesare acum pentru toti cei care au situatie financiara dificila".

Grupul francez Renault a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 33,7 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri