Grupul auto francez Renault - care include marcile Renault, Dacia si Samsung - a vandut in ianuarie, la nivel mondial, 198,579 automobile si vehicule comerciale usoare, in crestere cu 41,5% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor lunare publicate marti de grup, citate de AFP.
In ianuarie 2010, grupul Renault a vandut 198.579 automobile si autoutilitare, fata de 140.348 in aceeasi luna a anului trecut, arata NewsIn.

In tarile din Europa, grupul a inregistrat in ianuarie o crestere a vanzarilor cu 56,3%, dupa ce a vandut 135.085 de automobile si vehicule comerciale usoare.

In afara Europei, vanzarile grupului au crescut cu 17,7%. La nivel mondial, Renault avea o cota de piata de 5,3% in luna ianuarie, in crestere cu 1,2 puncte procentuale.

Dacia si-a continuat in ianuarie evolutia buna din ultimele luni. Astfel, inmatricularile Dacia in UE au crescut in prima luna din acest an cu 68,6% fata de ianuarie 2009, la 16.960 unitati, cea mai buna performanta intre producatorii auto.

In urma acestui avans, cota de piata a Dacia pe piata UE a urcat de la 1,1% in prima luna din 2009 pana la 1,6% in ianuarie 2010, mai arata datele ACEA.

Anul trecut, grupul a inregistrat pierderi de 3,07 miliarde euro, la o cifra de afaceri de 33,7 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri