Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), in cursul anului vor fi acordate sume fixe si prime pentru toti salariatii, astfel incat majorarea salariala este destul de consistenta.

"In cursul acestei dimineti (miercuri, n.r.) s-a incheiat acordul cu privire la salarizarea pe 2010 intre SAD si administratia Dacia dupa cum urmeaza. De la 1 ianuarie fiecare salariat va primi suma de 220 de lei, iar de la 1 aprilie suma de 80 de lei, in sume fixe. De asemenea fiecare salariat va beneficia de o participare la profit constand in suma de 700 de lei acordata in luna mai. In luna martie salariatii vor primi si cate o prima de 300 de lei. In luna septembrie, cu prilejul zilei constructorului de automobile salariatii vor primi cite o prima de 300 de lei", a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD, citat de NewsIn.

Liderii SAD au precizat ca celelalte drepturi anterioare, care era prevazute in contractul colectiv de munca, respectiv primele de vacanta si alte sporuri se vor respecta si in cursul anului 2010.

Totodata viceliderul SAD a mai precizat ca salariul mediu al unui muncitort calificat va creste cu suma de 300 de lei.

"De mentionat ca in urma acestei negocieri incepand cu data de 1 aprilie salariul mediu pentru muncitorii calificati va deveni 1.650 de lei. Pana acum era de 1.350 de lei", a mai spus Ion Iordache.