Potrivit unui comunicat transmis autoritatilor bursiere, aceasta forma de plata, ce a primit acordul Trezoreriei, prevede ca un pachet de actiuni in valoare de 5,3 milioane dolari sa fie acordat pe o perioada de trei ani, incepand cu 2012.

Restul de actiuni, in valoare de 2 milioane dolari, ar urma sa fie acordate, de asemenea, in cadrul programului de remuneratii pe termen lung, informeaza NewsIn.

General Motors a mai precizat ca fostul director general, Fritz Henderson, care a fost inlocuit de Whitacre, a ramas in functia de consultant independent al grupului, avand un salariu lunar de 59.000 dolari.

Henderson, care a fost director general al grupului timp de opt luni anul trecut, a condus compania in cea mai turbulenta perioada din existenta sa, perioada marcata de intrarea in faliment.

El trebuie sa lucreze pentru General Motors circa 20 de ore pe luna, pentru a oferi sfaturi legate de operatiunile internationale. Contractul cu GM urmeaza sa fie reinnoit in fiecare luna, pana la 31 decembrie.