Asociatia service-urilor auto independente ramane fara presedinte

Presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile, demisioneaza din functia detinuta si infiinteaza Patronatul Societatilor de Service auto din Romania (PSSAR).
Demisia este consecinta directa a metodelor de protest folosite de directorul ASSAI, Cristian Muntean, pe care fostul presedinte ASSAI, Ion Vasile, nu le aproba.

“Nu sunt de acord cu formele de protest initiate de directorul ASSAI, Cristian Muntean, pentru ca scopul nostru este sa ne rezolvam problemele cu jucatorii de pe piata aigurarilor si nicidecum sa declansam un razboi atat cu acestia, cat si cu actuala conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Din cauza acestui dezacord cu actuala conducere ASSAI am decis sa demisionez din aceasta structura si sa infiintez
Patronatul Societatilor de Service Auto din Romania (PSSAR), organizatie menita sa identifice si sa rezolve problemele service-urilor auto autohtone”, a declarat Ion Vasile, intr-un comunicat de presa.

Obiectiile directorului Crstian Muntean si a unora dintre service-urile auto vin din perspectiva scumpirii politelor de raspundere civila auto (RCA) si intarzierea plati asiguratorilor catre service-urile auto pentru manopera si piesele de schimb.

“Nu am inteles si nu am sa inteleg ce legatura au reprezentantii service-urilor auto cu tarifele RCA. Cred ca actuala conducere a ASSAI depaseste orice limite, incercand sa lanseze acuze sofisticate, care nu fac decat sa accenuteze situatia conflictuala dintre asiguratori si service-urile auto care si asa s-au agravat pe perioada crizei economice”, detaliaza Vasile.

Noul Patronat (PSSAR) are ca obiectv reglementarea si remedierea situatiei existente in raport cu societatile de asigurari, cu uniunea brokerilor din Romania, cu societatile de leasing, cu Registrul Auto Roman, cu Ministerul Transporturilor, cu Ministerul Mediului, cu Ministerul Muncii, Ministerul de Finante, dar mai ales cu CSA.

“Trebuie sa incercam, impreuna cu CSA, sa acoperim vidul legislativ existent, nu numai sa constituie un prilej de imagine pentru conducerea ASSAI. Dorim sa rezolvam problemele existente pe piata de service auto din Romania pe calea dialogului si a concilierii”, subliniaza in incheierea comunicatului Ion Vasile, fost presedinte al ASSAI si fondator al PSSAR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri