In primele noua zile de la lansarea programului Rabla pe anul 2010 au fost predate aproape 16.000 de masini vechi, adica jumatate din numarul celor predate in 2009, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Numarul de vouchere pentru persoane fizice va fi suplimentat de la 40.000 la 50.000, a precizat ministrul, conform NewsIn.

Borbely a estimat, insa, ca ritmul de predare va incetini in perioada urmatoare si a dat asigurari ca fondurile alocate pentru programul Rabla sunt suficiente si, in cazul in care vor fi epuizate, pot fi suplimentate.

Potrivit ministrului, pana in prezent au fost depuse 450 de cereri pentru achizitia de autoturisme noi.

Persoanele care vor sa achizitioneze autoturisme prin programul Rabla primesc tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata. O persoana va putea sa dea cel mult trei tichete valorice (vochere) pentru achizitionarea unei masini noi.

Tot din acest an, pot fi cumparate si tractoare prin programul Rabla, cel mai probabil din 20 martie. In acest caz, statul acorda un sprijin de pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.

Anul trecut, romanii au luat 32.327 de masini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si