Revolutia scaunelor auto de la Lotus

Cunoscut pentru masinile sport pe care le produce, Lotus va intra in istorie ca prima marca auto care va introduce un nou tip de scaune, ce vor aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste confortul si siguranta pasagerilor.

In ciuda tendintelor actuale de a introduce cat mai multe motoare si mecansime electrice de reglaj in scaune, Lotus ("obsedat" de greutatea masinilor sale) va scoate tot din scaune, mai putin o umplutura de spuma, denumita ProBax, care isi muleaza conturul pe organismul pasagerului.

Avantajele sunt evidente: coloana vertebrala a pasagerului nu mai sta tensionata, circulatia sangvina ajunge la cote optime si masa musculara nu mai oboseste la fel de repede.

De remarcat este faptul ca soferul are mai multa libertate si usurinta in miscare.

Testul a fost facut cu mai multi piloti carora nu li s-a spus ca masinile conduse la probe au scaunele modificate, insa au remarcat ca sunt mult mai usor de manevrat si au pus aceste rezultate pe seama unei presupuse modificari ale sasiului, ceea ce nu se operase.

Nubax, producatorul scaunelor de tip ProBax a anuntat ca mai multi producatori auto ar putea adopta acest tip, incepand din 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Forza Rossa: Anul viitor livram cel mai scump exemplar, LaFerrari 963
Setari Cookie-uri