Oferta GM, refuzata: Chinezii de la BYD nu primesc uzina Opel din Anvers

Constructorul auto american General Motors a propus grupului chinez BYD sa preia uzina Opel din Anvers, pe care a decis sa o inchida, insa chinezii au refuzat "in mod cordial" sa dea curs ofertei, potrivit cotidianului financiar belgian L'Echo.
Grupul BYD - acronimul de la Build Your Dream -, detinut in proportie de 9,9% de miliardarul american Warren Buffett, a respins oferta inainte de a demara eventuale discutii legate de pret, potrivit NewsIn.

"Vrem sa intram cu masinile noastre pe piata europeana in 2011 si GM Europe a venit sa discute cu noi. Propunerea era tentanta. Anvers e o uzina moderna si bine situata. Insa toate acestea au venit prea devreme", a declarat seful diviziei auto a BYD, Henri Li, pentru L'Echo.

"Inainte de a ne gandi sa producem local, trebuie mai intai sa dezvoltam reteaua de vanzari si sa ne asiguram ca masinile noastre sunt pe gustul europenilor", a completat el.

BYD are ambitia de a deveni cel mai mare constructor auto din lume pana in 2025, fiind interesat mai ales de motorizarile hibride si electrice.
La inceputul anului, GM a anuntat, in cadrul planului de restructurare a subsidiarei europene Opel, ca va inchide uzina din Anvers, ceea ce va duce la pierderea a 2.377 de locuri de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri