Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla) a demarat in cursul lunii februarie cu un buget de 228 de milioane lei, iar dupa doar 10 zile au fost predate circa 20.000 de masini vechi, reprezentand 35% din cota alocata, potrivit analistilor FinZoom.ro, care citeaza date ale Administratiei Fondului pentru Mediu.
Zilnic au fost predate colectorilor 2.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani de catre persoanele fizice.

Programul a fost suplimentat cu 10.000 de tichete pentru persoane fizice, din cele 20.000 aferente persoanelor juridice.

Primele 5 judete cu cele mai multe autovehicule scose din uz sunt Cluj (1.420 autovehicule), Bucuresti (1.232 autovehicule), Dolj (1.156 autovehicule), Ilfov (872 autovehicule) si Brasov (818 autovehicule).

Pana la data de 04 martie 2010 au fost achizitionate prin programul Rabla 456 de autoturisme noi.

Programul Rabla are 60.000 de tichete disponibile in 2010, care vor putea fi suplimentate.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a precizat la inceputul lunii martie ca exista bani suficienti prinsi in bugetul din acest an al ministerului pentru ca programul Rabla sa se poata derula in conditii bune pe tot parcursul anului. „Daca va fi necesar vom putea suplimenta oricand aceasta suma”, a spus Borbely.

In 2009, au fost predate in total la Remat 32.000 de masini vechi.

Ministrul Mediului a mai declarat ca programul Rabla pentru tractoare va demara din 20 martie, iar finantarea alocata de Minister pentru acest program este de 100 milioane lei, suma care va putea fi suplimentata daca va fi necesar.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri F